Stappenplan aanvragen urgentie

Woningzoekenden met een urgentieverklaring hebben voorrang op andere woningzoekenden. In de regio Holland Rijnland beoordeelt een urgentiecommissie of u in aanmerking komt voor een urgentie. Een urgentieverklaring wordt alleen in zeer dringende omstandigheden afgegeven. 

 • 1

  Kom ik in aanmerking voor urgentie?

 • 2

  Aanvragen via Dunavie

  De urgentiecommissie is samengesteld door het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. In deze commissie zijn geen medewerkers van Dunavie vertegenwoordigd. Een aanvraag voor urgentie moet wel via een woningcorporatie in de regio Holland Rijnland aangevraagd worden. Dit kan dus via Dunavie. Klik op onderstaande button om het aanvraagformulier in te vullen.

 • 3

  Gesprek met Dunavie

  Nadat Dunavie uw aanvraag heeft ontvangen, nemen we telefonisch contact met u op. In dit gesprek bespreken we de haalbaarheid van uw aanvraag. Als we verwachten dat uw aanvraag kans van slagen heeft nodigen we u uit op het kantoor van Dunavie en verwerken we samen de definitieve aanvraag voor de urgentiecommissie. De medewerker van Dunavie vraagt u een aantal benodigde formulieren mee te nemen naar deze afspraak. We kunnen de urgentie pas aanvragen als u alle benodigde formulieren heeft ingeleverd.

 • 4

  Aanvraag naar urgentiecommissie

  De medewerker van Dunavie stuurt de aanvraag naar de urgentiecommissie. Zij hebben acht weken de tijd om uw aanvraag te beoordelen. De termijn kan hiervan afwijken als de urgentiecommissie extra informatie nodig heeft van bijvoorbeeld de GGD. 

 • 5

  Besluit urgentieverklaring

  De urgentiecommissie informeert u per brief of een urgentieverklaring aan u is toegekend. Bent u het niet eens met het besluit van de urgentiecommissie, dan kunt u bezwaar aantekenen. In de brief leest u hoe u bezwaar aantekent.

 • 6

  Met voorrang reageren op een huurwoning

  Als aan u een urgentie is toegekend, bepaalt de urgentiecommissie op welk type woning u met voorrang kan reageren (zoekprofiel). De urgentie is 6 maanden geldig. U kunt met voorrang reageren op woningen binnen de hele regio Holland Rijnland. In principe wordt geen urgentie verleend voor een eengezinswoning of een benedenwoning. Tenzij daar een aantoonbare medische noodzaak voor is.

 • 7

  Einde urgentieverklaring

  Zodra u reageert op een woning die binnen uw zoekprofiel valt krijgt u voorrang op andere woningzoekenden. Als u de woning vervolgens niet accepteert vervalt de urgentie. Heeft u na vier maanden nog geen geschikte woning gevonden, dan helpt Dunavie met zoeken. Wij doen u een eenmalig aanbod van een woning die past binnen uw zoekprofiel. Ook wanneer u deze woning niet accepteert vervalt uw urgentie

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden