Afscheidsinterview Alfred Busser

Publicatiedatum: 14-02-2019

Onze directeur-bestuurder Alfred Busser zwaait per 1 maart officieel af om van een welverdiend pensioen te genieten. Hij gaf onlangs een interview aan het Leidsch Dagblad om te reflecteren op de afgelopen tien jaar en alvast voorzichtig vooruit te blikken op de toekomst.

Een kapitaalkrachtige en stabiele corporatie, ook tijdens crisisjaren

Hij laat een kapitaalkrachtige corporatie achter, die zelfs tijdens de crisisjaren stabiel bleef en de afgelopen jaren €150 miljoen investeerde. Hij maakte van twee corporaties één, van rode cijfers zwarte, en legde de basis voor een corporatie die de belangen van huurders behartigt en verduurzaming hoog op de agenda heeft staan. Een prachtige verdienste.

Ook in turbulente tijden wist Dunavie zich staande te houden. Zo hebben we onze plannen aangepast tijdens de economische crisis, bijvoorbeeld door meer woningen in de voorverkoop te doen, zoals bij Westerhaghe in Rijnsburg. Alfred verklaart deze stabiliteit zelf door zijn weloverwogen en realistische besluitvorming. Iemand die niet in zeven sloten tegelijk loopt, maar altijd een Plan B paraat heeft. Een voorbeeld hiervan is slopen versus renoveren. Slopen is een ingrijpend proces, terwijl het soms een beter alternatief is om woningen nog een tijd lang op te knappen.

Reflectie en ambitieuze toekomstplannen voor Dunavie

Hij is ook kritisch en ziet nog voldoende kansen tot verbetering na de reorganisatie van vorig jaar. Zo kunnen we beter kijken wat er leeft in de wijken, om hier goed op in te kunnen spelen. Dunavie vindt het in deze tijd van groot belang om de dienstverlening zo goed mogelijk te organiseren. Daar hebben we nog steeds een weg in te gaan.

Er liggen ambitieuze toekomstplannen, zoals het verduurzamen en optimaliseren van 3.600 woningen en het onderzoeken van een eventuele fusie met Padua.

Wij bedanken Alfred voor alle mooie kansen en wensen hem veel plezier tijdens deze nieuwe fase.

Heeft u een abonnement op het Leidsch Dagblad? Dan kunt u het hele interview hier lezen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden