Geen objecten gevonden

Dunavie bestrijdt de Japanse duizendknoop in Prins Bernhardlaan

Publicatiedatum: 02-07-2019

 

Tijdens de sloop van woningen in de Prins Bernhardlaan, is de Japanse duizendknoop ontdekt. Om verdere verspreiding te voorkomen, bestrijdt Dunavie de plant tussen 1 en 4 juli samen met stoombedrijf Hoogenraad uit Westland.

De plant is bedreigend omdat hij in de fundering van huizen of in het asfalt groeit

Dit kan schadelijk zijn voor de woningen en achtertuinen aan de Prins Bernhardlaan 58 tot en met 66. De plant is een diepgewortelde, vaste plant met lange holle stengels van 0,5-3 m lang met zijtakken en 5-12 cm grote bladeren. Hij heeft een grote groeikracht en is in staat zich te vestigen in droge en natte grond in voedselrijke en voedselarme omgevingen op zand, klei of veen. Hij verdringt daarbij de andere kruiden en struiken.

Er is voor gekozen om de plant te bestrijden met stoom

De grond van ongeveer 400 m2 is afgezet met hekwerk. Op het terrein zijn stoomzeilen gelegd met zware kettingen om ze op hun plaats te houden. Een mobiele ketel maakt de stoom die via leidingen onder het zeil is geblazen. Na twee dagen stomen is de plant naar verwachting dood. Vanwege geluidsoverlast van de ketel stoomt Dunavie alleen overdag.

De komende tijd controleert Dunavie op de locatie of de plant toch weer de kop opsteekt, om zo nodig snel tot actie over te gaan.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden