Dunavie vervangt alle CV-ketels van Agpo Ferroli

Publicatiedatum: 30-04-2019

 

Zaterdag 16 maart zijn in het tv-programma Kassa de CV-ketels van Agpo Ferroli besproken. Deze ketels zijn volgens hun onderzoek brandgevaarlijk en kunnen onveilige situaties veroorzaken. Hoewel hier in de woningen van Dunavie nog geen sprake van is geweest, nemen wij de bevindingen van Kassa zeer serieus. Daarom hebben wij besloten om alle 747 ketels in ons woningbestand te vervangen.

De situatie met Agpo Ferroli ketels

In 2009 werden de eerste twijfels uitgesproken over de CV-ketels. Het gaat hierbij om de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Sinds het ontstaan van deze twijfels heeft Dunavie besloten om geen CV-ketels meer van deze producent te laten plaatsen. Omdat ketels gemiddeld twintig jaar meegaan, zitten er nog wel oudere ketels in een aantal van onze woningen. Hoewel de ketels om het jaar worden gecontroleerd en er bij goed onderhoud geen directe reden tot zorgen is, willen wij toch het zekere voor het onzekere nemen.

Wij vervangen alle 747 ketels en ronden dit in 2021 af

De veiligheid van onze huurders staat voorop. Daarom vervangen wij de komende jaren alle CV-ketels van Agpo Ferroli. Dit jaar worden de 223 ketels van dertien jaar en ouder vervangen. De overige ketels worden de komende jaren gefaseerd vervangen, dit project wordt in 2021 afgerond. In de tussentijd krijgen alle huurders met een ketel van Agpo Ferroli een visuele inspectie en rookmelder.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden