Feestelijke handeling start bouw De Horn

Publicatiedatum: 28-11-2018

Officiële handeling fase 2 appartementencomplex De Horn

Afgelopen vrijdag was het dubbel feest op de bouwplaats van De Horn. Zowel de start van de bouw van de 24 huurappartementen als van de 59 koopwoningen werd gevierd met een officiële handeling. Aangezien de huurappartementen onder Dunavie vallen, konden wij dit heuglijke moment ook meemaken. Daarnaast waren gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling, aannemer Van Rhijn Bouw, wethouder Adger van Helden en de kopers van de woningen uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Betaalbare én bereikbare woningen

De officiële handeling van het appartementengebouw vond als eerste plaats. Hierbij werd een vloerplaat gelegd door de betrokken partijen. Vorig jaar december werden de appartementen verkocht aan Dunavie. “Een mijlpaal voor zowel de wijk De Horn, als de sociale huursector in Rijnsburg”, aldus Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij BPD. “Wij hadden de ambitie om betaalbare woningen in deze wijk te maken en bereikbaar te houden voor deze doelgroep. In Dunavie hebben we een partner gevonden die de woningen in het sociale segment zal exploiteren. Ik wil de directie en beslissers van Dunavie een groot compliment maken met de aankoop van de 24 appartementen. Het is inmiddels het tweede project wat BPD binnen de gemeentegrenzen aan Dunavie heeft verkocht.” 

24 sociale huurappartementen

De 24 sociale huurappartementen bevinden zich in een kleinschalig, drielaags appartementengebouw aan een groot plantsoen in het deelplan Vliet. Deze kwalitatief hoogwaardige appartementen zijn voorzien van karakteristieke details zoals ramen met roeden en dakkapellen. Door de subtiele contrasten en fraaie kleurstellingen sluiten ze perfect aan bij de andere woningen in de wijk. Alle appartementen hebben een royale woonkamer, twee slaapkamers en een tuin of balkon. De huurappartementen zijn onderdeel van De Horn fase 2 met in totaal 83 woningen in de deelgebieden Vliet en Vlieteiland. Naar verwachting worden de appartementen eind 2019 opgeleverd.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden