Huis van de Buurt

Publicatiedatum: 04-11-2019

 

Een plek om elkaar te ontmoeten, een praatje te maken, een kop koffie te drinken en nog veel meer. Zo’n plek is er sinds mei van dit jaar in Katwijk aan Zee toen de deuren opengingen van het Huis van de Buurt Zwanenburg. In het wooncomplex aan de Zwanenburg is een speciale huiskamer ingericht. Eenzame en kwetsbare mensen hebben met het Huis een plek waar ze afleiding, gezelligheid en elkaar vinden. Vooral op soms moeilijke dagen is het belangrijk dat die plek er is.

Dunavie vindt het ook heel belangrijk dat er aandacht is voor kwetsbare bewoners. Samen met Welzijnskwartier en de Algemene Ouderen Bond heeft Dunavie bijvoorbeeld kort geleden, de Groene Bingo georganiseerd Ouderen uit de buurt werden uitgenodigd om een hele middag bingo te spelen. Ook voor koffie en gebak was gezorgd.

Het bleek een groot succes omdat niet alleen de vaste bezoekers er waren, maar ook mensen die niet eerder waren geweest. En dat succes smaakt naar meer, en naar meer samenwerken. Daarom zijn Dunavie, Welzijnskwartier en de Gemeente in gesprek om meer activiteiten te organiseren om meer te doen aan eenzaamheid.

Een ander nieuw plan van samenwerken is dat het Huis van de Buurt in de nabije toekomst één keer in de maand in de avond opengaat. Ook een medewerker van Dunavie is dan aanwezig. Iedereen met vragen over wonen is dan van harte welkom om langs te komen.

Het Huis van de Buurt wordt bezet door medewerkers van Welzijnskwartier en de AOB, die een heel scala aan andere activiteiten zoals zingen, schilderen, biljarten of kaarten organiseren. Op de website van het Welzijnskwartier vindt u het hele programma ( https://welzijnskwartier.nl/wat-we-doen/21/wijk-en-buurt/188/huis-van-de-buurt-zwanenburg/ ).

Kom een keer langs. U krijgt er geen spijt van!

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden