Mededeling CV-ketels Agpo Ferroli naar aanleiding van uitzending Kassa

Publicatiedatum: 18-03-2019

 

Afgelopen zaterdag werden in een uitzending van het televisieprogramma Kassa de CV-ketels van Agpo Ferroli besproken. Deze ketels zijn volgens onderzoek brandgevaarlijk. Het gaat hierbij om ketels van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Omdat Dunavie ook een aantal oudere ketels van Agpo Ferroli heeft, leggen wij hieronder graag uit hoe de situatie bij ons is en wat onze vervolgstappen zijn.

Zo’n 500 Agpo Ferroli ketels in bezit van Dunavie volgens eerste schatting

In 2009 werden de eerste twijfels uitgesproken over de CV-ketels. Agpo Ferroli heeft de ketels toen verbeterd en gezorgd voor een betere communicatie tussen consumenten en monteurs. Sinds het ontstaan van deze twijfels heeft Dunavie besloten om geen CV-ketels meer van Agpo Ferroli te laten plaatsen. Omdat ketels gemiddeld twintig jaar meegaan, zitten er nog wel oudere ketels in een aantal van onze woningen. Daarnaast zijn wij in 2010 gefuseerd en kunnen er ketels van Agpo Ferroli in ons woningbestand zijn gekomen. Een eerste schatting geeft aan dat het om zo’n 500 ketels gaat, maar het exacte aantal moet nog uit verder onderzoek blijken.

Tot nu toe geen gevaarlijke situaties, vervolgstappen worden door ons onderzocht

Al onze CV-ketels worden regelmatig gecontroleerd en bij Dunavie is er geen sprake geweest van gevaarlijke situaties. Dit neemt niet weg dat wij de uitkomsten van het onderzoek zeer serieus oppakken. De komende tijd bekijken wij wat we gaan doen met de Agpo Ferroli ketels in onze complexen. Hierover ontvangen de huurders met deze ketel zo spoedig mogelijk een bericht.

Wilt u de ketel toch direct laten controleren?

Bent u huurder van Dunavie, in het bezit van een Agpo Ferroli ketel en hier niet gerust op? Heel begrijpelijk. Als u de ketel direct wil laten controleren kunt u contact opnemen met een van onze installateurs. Lievers is te bereiken via nr. 070 386 1214 en Energiewacht via nr. 088 555 3000. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Ga voor meer informatie naar de website van Agpo Ferroli.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden