Woondebat Dunavie: blijven investeren in nieuwbouw is essentieel

Publicatiedatum: 28-06-2019

 

In de oude Visserijschool in Katwijk hebben we afgelopen woensdag een Woondebat georganiseerd. Met ruim vijftig vertegenwoordigers van bewonerscommissies, Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek, gemeente en maatschappelijke en zorgorganisaties is uitgebreid gediscussieerd over de betaalbaarheid van huurwoningen en grip op woonlasten.

De betaalbaarheid van woningen is een belangrijk thema dat blijvend aandacht vraagt. Het geld dat we nu kwijt zijn aan de verhuurdersheffing, hebben we eigenlijk heel hard nodig om te investeren in extra woningen, herstructurering en duurzaamheid. Daarbij gaven de aanwezigen mee vooral te blijven zorgen voor een gedifferentieerd aanbod van woningen en een eerlijke huurprijs. Er werd opgeroepen om te kijken of de doorstroom beter kan door ervoor te zorgen dat huurders die van een eengezinswoning naar een kleinere woning verhuizen, niet méér huur gaan betalen. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen die Dunavie meekreeg uit het Woondebat.

Dagvoorzitter Richard Engelfriet nam de aanwezigen vervolgens mee in twee manier waarop je woningen kunt prijzen. Bepaal je de huurprijs op basis van het inkomen van de huurder en pas je de huurprijs aan als zijn situatie verandert? Of bepaal je de huurprijs op basis van de kwaliteit van de woning? Van beide stromingen was een vertegenwoordiger aanwezig. Zij werden met prikkelende vragen geïnterviewd. De zaal mocht daarop reageren en vragen stellen. Directeur-bestuurder a.i. Pierre Sponselee, wethouder Gerard Mostert en Cees Oostindie waren beschikbaar om hun visie te geven op de onderwerpen. 

Wij kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst in een goede sfeer met waardevolle input van alle aanwezigen. Hier gaan wij verder mee aan de slag in onze beleidsstukken.  

Klik hier om het verslag van het Woondebat te lezen.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden