Geen objecten gevonden

Zeer tevreden met 707 deelnemers aan woonlastenonderzoek

Publicatiedatum: 29-10-2018

707 huurders vulden de vragenlijst van Dunavie in over hoe hun huidige woonlasten er uitzien. Zo bleek op de sluitingsdatum 28 september 2018. De deelnemers zijn huurders die in een sociale huurwoning of een vrije sector woning wonen. Met deze hoge deelname zijn we heel blij mee. Want de ingevulde vragenlijsten kunnen een goed beeld geven van de woonlasten.

Verwerken van de uitkomsten van het woonlastenonderzoek

Onderzoeksbureau Companen verwerkt de uitkomsten van dit woonlastenonderzoek in een rapport. Daarmee krijgen we inzicht of er mensen zijn die moeite hebben om hun woonlasten te betalen en waar dat aan ligt. Dat helpt ons om nieuw beleid te maken.

Dunavie bekijkt haar beleid opnieuw op basis van de uitkomsten van twee onderzoeken

Omdat het onderzoeksbureau voor Dunavie ook een woonbehoefteonderzoek doet naar de vraag naar huurwoningen, bekijken we de uitkomsten van deze twee onderzoeken als geheel. Als we de woonwensen van woningzoekenden goed kennen en weten wat mensen kunnen en willen betalen voor een woning, kan Dunavie onderbouwde keuzes maken.

Onderbouwde keuzes maken voor nieuwbouw en het verbeteren van bestaande woningen

Ook weten we straks beter of er bepaalde groepen woningzoekenden goede slaagkansen hebben. Of dat ze langer moeten wachten op een passende woning dan bijvoorbeeld een andere groep woningzoekenden. De onderzoeken helpen om onderbouwd nieuwe keuzes te maken welk type nieuwbouwwoningen we bouwen. Maar ook wat we verder verbeteren aan bestaande woningen. Bovendien helpt het ons om de jaarlijkse huurverhoging te bepalen zodat het huren bij Dunavie betaalbaar blijft.

Gemeente Katwijk neemt deel als kritisch klankbord

De onderzoeken zijn niet alleen belangrijk voor Dunavie maar ook voor de gemeente Katwijk. Daarom hebben we de gemeente gevraagd als kritisch klankbord hier aan mee te werken. Samen bekijken we de uitkomsten. Want de gemeente maakt ook keuzes in haar woonbeleid. In 2019 stelt de gemeente een nieuwe woonvisie op. De uitkomsten van de twee onderzoeken helpen daarbij om een goed beeld te krijgen van de Katwijkse huurmarkt.

Eerste uitkomsten te lezen op de website

In november weten we meer over de uitkomsten van de onderzoeken. Houd onze website in de gaten.

Verloten cadeaubonnen in de laatste week van oktober

We verloten vijf cadeaubonnen onder de huurders die hebben deelgenomen aan de enquĂȘte. Zodra de winnaars bekend zijn, zetten we dit op de website en krijgt iedereen persoonlijk bericht.

Lees hier het eerder verschenen bericht over het woonlastenonderzoek.
 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden